Du behöver
Dressing
1 st rödlök
3 msk rödvinsvinäger
0.5 st lime saften
1 tsk socker
1 krm salt
2 msk olivolja
Sallad
3 st tortillabröd stora
4 msk rapsolja
3 dl majskorn (280 g)
400 g svarta bönor sköljda och avrunna
1 st mango
2 st avokador
2 st salladslökar
280 g skalade räkor
1 kruka koriander
Gör så här
Börja med dressingen: Skala och strimla rödlöken och lägg den i en skål. Häll över vinäger, lime, socker och salt och låt stå medan du fixar salladen. Blanda i oljan innan serveringen och smaka av om det behövs ytterligare salt eller kanske lite mer lime.
Skär tortillabröden i strimlor eller små trekanter. Blanda dem med 3 msk rapsolja i en bunke, massera in försiktigt så att allt bröd får olja på sig. Stek bitarna gyllene och frasiga på medelvärme i omgångar. Salta lätt.
Låt majskornen rinna av ordentligt om du använder burkmajs. Hetta upp den sista matskeden rapsolja i en panna och fräs majsen tills den får lite färg. Ta av från plattan och vänd ner de svarta bönorna.
Skala mangon och skär av stora bitar av köttet. Grilla dem i en torr, het grill- eller stekpanna tills de får färg. Skär i stora bitar. Dela och kärna ur avokadon och gröp ur köttet med en sked. Skär det i stora bitar. Skiva salladslöken. Blanda tortillabröd, majs, bönor, avokado, mango och salladslök på ett stort fat. Strö över räkor, skeda på löken och dressingen och toppa med plockad koriander.
Frasig, nystekt tortilla blir en härlig bas i en räksallad med rostad majs, krämiga bönor och avokado. Att grilla eller steka mangon tillför en varm sötma i rätten.