Värmande gott – Snabb glögg med apelsin

En perfekt glögg att värma sig med efter en vinterpromenad. Alkoholhalten bestämmer du själv.

Tillagningstid: 15 minuter
6 glas

Du behöver

  • 75 cl alkoholfri glögg
  • 1 st apelsin vältvättad
  • 2 st torkade pomeransskal
  • 2 st kanelstänger
  • 1 dl konjak

Till servering

hasselnötter
gula russin

Gör så här

1

Häll glöggen i en kastrull. Dela apelsinen och pressa saften ur ena halvan ner i glöggen. Skär den andra halvan i skivor. Lägg pomerans och kanelstänger i glöggen och hetta upp den, men låt den inte koka. Tillsätt konjak mot slutet. När glöggen ska serveras, lägg i apelsinskivorna. 

2

Häll upp glöggen i små glas eller muggar och servera med hasselnötter och gula russin.

3

Tips För alkoholfri glögg uteslut konjaken.


Kommentar:
Med alkoholfri glögg som bas och konjak som krydda blir glöggen alkoholsvagare, men får ändå en vuxen smak. Apelsin bidrar med fräschör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top