Blomkålspizza med tapenade

Du behöver 250 g blomkålsbuketter färska, rensade 1 st ägg 50 g Parmesan (3 dl) fint riven 1 krm salt 0,5 krm svartpeppar Topping 1...

Tillagningstid: 45 minuter
16 stycken

Du behöver

  • 250 g blomkålsbuketter färska, rensade
  • 1 st ägg
  • 50 g Parmesan (3 dl) fint riven
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Topping

1 dl soltorkade tomater
1 dl tapenade
1 dl Parmesan fint riven
basilika färsk

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Kör blomkålen i matberedaren till fina smulor. Lägg dem på en tallrik och mikra på full effekt i 5 minuter.

2

Ös upp den varma blomkålen mitt på en ren kökshandduk och vrid ur så mycket vätska du bara kan. Lägg smulorna i en bunke och blanda dem med ägg och parmesan, salt och peppar. 

3

Kavla ut smeten på en plåt mellan två bakplåtspapper, den ska vara några millimeter tjock. Ta bort det övre bakplåtspappret och grädda bottnen i 15 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen i ugnen till 175 grader. 

4

Hacka de soltorkade tomat-erna grovt. Bred tapenade och strö tomater på bottnen. Strö över ost och grädda pizzan i 5 minuter till. Skär upp i små plockvänliga bitar och strö över strimlad basilika. Servera ljumma. 


Kommentar:
Har du provat blomkåls-pizza än? Toppad med en massa italienska godsaker blir den ett finfint snacks.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top