Du behöver
- 250 g blomkålsbuketter färska, rensade
- 1 st ägg
- 50 g Parmesan (3 dl) fint riven
- 1 krm salt
- 0,5 krm svartpeppar
Topping
1 dl soltorkade tomater
1 dl tapenade
1 dl Parmesan fint riven
basilika färsk
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Kör blomkålen i matberedaren till fina smulor. Lägg dem på en tallrik och mikra på full effekt i 5 minuter.
Ös upp den varma blomkålen mitt på en ren kökshandduk och vrid ur så mycket vätska du bara kan. Lägg smulorna i en bunke och blanda dem med ägg och parmesan, salt och peppar.
Kavla ut smeten på en plåt mellan två bakplåtspapper, den ska vara några millimeter tjock. Ta bort det övre bakplåtspappret och grädda bottnen i 15 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen i ugnen till 175 grader.
Hacka de soltorkade tomat-erna grovt. Bred tapenade och strö tomater på bottnen. Strö över ost och grädda pizzan i 5 minuter till. Skär upp i små plockvänliga bitar och strö över strimlad basilika. Servera ljumma.
Har du provat blomkåls-pizza än? Toppad med en massa italienska godsaker blir den ett finfint snacks.