Pizza med jordärtskocka

Du behöver 400 g pizzadeg färdigköpt eller hemmagjord, se recept här nere 200 g färskost 100 g riven västerbottenost 150 g jordärtskockor 1 krm salt...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g pizzadeg färdigköpt eller hemmagjord, se recept här nere
  • 200 g färskost
  • 100 g riven västerbottenost
  • 150 g jordärtskockor
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl crème fraîche
  • 100 g kallrökt lax i skivor
  • 2 msk gräslök fint skuren

Gör så här

1

Värm ugnen till 225 grader. Lägg in en plåt i ugnen och låt den bli het. Kavla ut degen på bakplåtspapper till en enda stor pizza eller flera mindre portionspizzor. Rör ihop färskosten med västerbottenosten och bred ut blandningen på pizzan.

2

Skala jordärtskockorna och skär dem i några millimeter tjocka skivor, gärna med mandolin eller osthyvel. Blanda salt, peppar och olivolja i en bunke och lägg i skivorna. Massera in den kryddade oljan ordentligt och sprid sedan skivorna i ett enkelt lager över pizzan.

3

Dra över bakplåtspapperet med pizzan på den heta plåten och grädda i cirka 15 minuter eller tills pizzan är frasig och allt fått fin färg.

4

Ta ut pizzan ur ugnen. Skär laxskivorna i bitar och fördela dem över pizzan. Klicka på crème fraîche och toppa med gräslök och lite nymalen svartpeppar. 

5

 

 

 


Kommentar:
Här hyvlas jordärtskockan tunt och blir till topping på en pizza med riktig lyxkänsla.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top