Du behöver
- 1 st schalottenlök finhackad
- 1 dl persilja finhackad
- 1 st lime skal och saft
- 1 krm chiliflakes
- smör och olja att steka i
- 12 st pilgrimsmusslor färska eller frysta, tinade
- salt
Tillbehör
vitt bröd
Gör så här
Mortla lök, persilja, limeskal (men inte limesaft) och chiliflakes till ett smetigt smul.
Hetta upp en stekpanna med smör och olja.
Stek pilgrimsmusslorna på hög värme. Vänd dem efter en knapp minut och tillsätt lökblandningen i pannan. Stek musslorna på andra sidan ytterligare en knapp minut.
Dra stekpannan från värmen och pressa lime i pannan. Rör om så att allt blandas.
Trä eventuellt upp musslorna på spett och servera genast med lite sky från stekpannan och en bit bröd att suga upp skyn med.
Pilgrimsmusslorna får smak av lök, persilja, lime och chili. Servera dem nystekta.