Laxcarpaccio med citrongelé

Du behöver Citrongelé 1 st gelatinblad 2 msk färskpressad citronjuice 1 tsk citronskal fint rivet 2 msk vatten 1.5 msk socker 250 g salmalax 1...

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

Citrongelé

1 st gelatinblad
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk citronskal fint rivet
2 msk vatten
1.5 msk socker
250 g salmalax
1 st grönt äpple
1 st avokado
1 st rödlök liten

Till servering

olivolja
sesamfrön
japansk soja

Gör så här

1

Citrongelé Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp citronsaft och -skal, vatten och socker. Tag av kastrullen från värmen. Krama vätskan ur gelatinbladet och rör ner det i den heta vätskan. Fodra en liten form med plastfolie och häll i vätskan. Kyl i cirka en timme eller tills du kan lyfta ur gelén med hjälp av plastfolien, och skära små kuber av den.

2

Skär laxen i tunna skivor och fördela på tallrikar. Dela äpplet, skär bort kärnhuset och skär fruktköttet i små, fina tärningar. Dela och kärna ur avokadon, gröp ur köttet och tärna även det fint. Skala och finhacka rödlöken. Fördela äpple, avokado och lite rödlök över laxskivorna.

3

Toppa rätten med de små citrongelékuberna och droppa över lite god olivolja. Servera med japansk soja och sesamfrön. 

4

Tips Citrongelén kan smaksättas med vaniljpulver och användas till desserter, prova till exempel att låta den stelna över en god tårta. 


Kommentar:
Fina tärningar av äpple, avokado och citrongelé ger smak åt salmalaxen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top