Hemvispad majonnäs

Du behöver 2 st äggulor 1 tsk dijonsenap 2 tsk vitvinsvinäger 3 dl rapsolja 1 nypa salt Gör så här 1 Blanda äggulorna med senap...

Tillagningstid: 5 minuter
3 deciliter

Du behöver

  • 2 st äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 3 dl rapsolja
  • 1 nypa salt

Gör så här

1

Blanda äggulorna med senap och vitvinsvinäger.

2

Vispa med elvisp i oljan lite i taget till en ganska fast majonnäs. Smaka av med salt. Håller i kylen minst 1 vecka.

3

Tips Alla ingredienser ska hålla samma temperatur annars kan majonnäsen spricka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top