Nyponsnaps

Du behöver 1 dl nyponskal torkat, (finns i välsorterade livsmedelsbutiker, t ex av märket Risenta) 70 cl vodka naturell 1 st sockerbit Gör så här...

Tillagningstid: 5 minuter
70 centiliter

Du behöver

  • 1 dl nyponskal torkat, (finns i välsorterade livsmedelsbutiker, t ex av märket Risenta)
  • 70 cl vodka naturell
  • 1 st sockerbit

Gör så här

1

Lägg nyponskal i en burk eller flaska med vid hals. Slå vodkan över och lägg i sockerbiten. Låt stå och dra i kylen 1–3 dygn, vänd eller skaka då och då, tills drycken fått fin färg och smak av nyponen.

2

Sila av genom kaffefilter. Servera sval men inte iskall.


Kommentar:
Nyponskal ger mild smak och bärnstensfärg till snapsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top