Nektarinmarmelad med ingefära

Du behöver 1 kg nektariner ca 6 stycken 1 dl vatten syltad ingefära knöl + 1 msk lag 800 g strösocker Gör så här 1...

Tillagningstid: 40 minuter
1 liter

Du behöver

  • 1 kg nektariner ca 6 stycken
  • 1 dl vatten
  • syltad ingefära knöl + 1 msk lag
  • 800 g strösocker

Gör så här

1

Halvera och kärna ur nektarinerna. Skär i små bitar och lägg i en kastrull med vatten.

2

 Koka under lock i 5 minuter. Finhacka ingefäran. Sänk värmen. Tillsätt socker och låt smälta på svag värme. Höj värmen och tillsätt ingefära och 1 msk lag. Koka kraftigt utan lock i 10–15 minuter. Skumma efter hand. 

3

Häll upp på väl rengjorda, varma burkar. Förslut. 

Smakkompisar Röda vinbär, kardemumma, mandel, lime, blåbär, vanilj.


Kommentar:
Nektarinen är en söt och saftig stenfrukt som är släkt med plommon. Den passar bra till sylt och marmelad, och är fin att lägga in hel.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top