Du behöver
- 140 g bacon 1 paket skivat bacon
- 1 st vitlöksklyftor
- 1 st röd chili
- 1 msk olivolja
- 1 msk tomatpuré
- 400 g cocktailtomater 1 burk
- 1 msk färsk basilika finhackad
- g salt & peppar
- 300 g pennepasta
- Parmesan-ost
Gör så här
Skär baconet i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna och stek baconet till fin färg. Låt det rinna av på hushållspapper.
Skala och finhacka vitlök-en, finhacka chilin. Fräs vitlök och chili med olja i stekpanna någon minut utan att vitlöken tar färg. Tillsätt tomatpurén och blanda. Häll i burktomaterna, smaksätt med basilika, lite salt och peppar.
Blanda ner baconet och låt såsen puttra samman utan lock under tiden du kokar pastan enligt anvisning på förpackningen.
Häll bort kokvattnet från pastan. Vänd ner pastan i sås-en och servera med nyriven parmesanost.
Tips Prova att hacka ner en selleristjälk och en morot som får koka med i tomatsåsen.
Här ger baconet smak åt en pastasås med tomat och chili.