Du behöver
Pajdeg
150 g smör
2,5 dl mjöl
1 dl grahamsmjöl
0,5 tsk salt
2 msk kallt vatten
Fyllning
2 st purjolök
olja att steka i
1 st vitlöksklyftor
2 dl matlagningsgrädde
3 st ägg
2 dl ost riven smakrik ost
Till servering
grönsallad och vinägrett
oliver
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Mixa ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut i en form och ställ formen i kylen tills ugnen blivit varm.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Skölj och strimla purjolöken och stek den i olja tills den mjuknar. Pressa i vitlöken och låt den fräsa med. Salta lätt.
Vispa ihop matlagningsgrädde, ägg och hälften av rivosten.
Lägg löken i pajskalet och häll äggblandningen ovanpå. Strö över resten av osten och grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter tills äggblandningen stannat och pajen börjar få färg. Servera med en grönsallad.
Matig vardagspaj med mjukfräst purjo. Servera gärna några smakrika oliver till.