Du behöver
- 600 g torskfilé
- salt & peppar
- 1 st vitlöksklyftor
- 1 st purjolök det vita
- 1 kg potatis kokt kall
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl finhackade färska örter t ex gräslök, persilja och timjan
- 1 tsk dijonsenap
- 50 g Parmesan
- 2 msk smör
- grönsallad och vinägrett
Gör så här
Dela torsken i mindre bitar. Krydda med salt och peppar.
Skala och finhacka vitlöken och dela purjolöken på längden. Skölj noga bort jord och skiva den tunt.
Dela potatisen i mindre bitar.
Blanda grädden med örter och senap. Riv osten fint och tillsätt den. Krydda med lite salt och peppar.
Hetta upp smöret i en panna och fräs vitlök och purjolök i cirka 1 minut. Häll över gräddblandningen och rör om. Tillsätt fisk och potatis, sänk värmen och sjud under lock i cirka 5–6 minuter eller tills fisken är genomkokt.
Servera med en god sallad och vinägrett.
Smart och snabbt sätt att göra allt i pannan, när du har några kalla potatisar över från gårdagen.