Du behöver
- 0,5 st gul lök
- olja Att steka i
- 150 g champinjoner
- 1 st vitlöksklyftor
- 1 bitar smör
- 1 nypa socker
- salt
- 20 st små krustader
- dillvippor till garnering
- 1 dl hasselnötter med skal
Gör så här
1
Rosta hasselnötterna i torr stekpanna. Passa noga så att de inte bränns. Låt svalna.
2
Hacka löken och mjukfräs i olja i en stekpanna.
3
Halvera svamparna och skiva dem tunt. Fräs svampen med löken i minst tre minuter. Pressa i vitlök. Tillsätt en klick smör och en nypa socker och fräs någon minut till. Smaka av med salt.
4
Låt svampfräset och nötterna svalna och mixa sedan till en ganska fast röra. Tillsätt någon matsked vatten om du vill ha en lite lösare röra.
5
Fyll krustaderna med svampröra precis före servering. Toppa med små dillvippor.
Middagen börjar med små frestande munsbitar med en röra av svamp och hasselnötter.