Tapas med kycklingröra

Du behöver 1,5 dl hönsbuljongtärningar het hönsbuljong från tärning 0,5 st gul lök 1 st grillad kyckligfilé 80 g valnötskärnor 1 påse 0,5 tsk koriander...

Tillagningstid: 20 minuter
4 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 1,5 dl hönsbuljongtärningar het hönsbuljong från tärning
  • 0,5 st gul lök
  • 1 st grillad kyckligfilé
  • 80 g valnötskärnor 1 påse
  • 0,5 tsk koriander malen
  • 0,5 tsk spiskummin malen
  • 1 tsk paprikapulver mild
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • salt & peppar efter smak
  • 4 st baguetteskivor
  • koriander strimlade korianderblad
  • 0,25 krm saffran eller 5–6 saffranstrådar

Gör så här

1

Lägg saffranet i en liten skål. Häll på den heta buljongen och rör om. Låt stå cirka 10 minuter.

2

Skala och hacka löken fint. Mjukfräs den i oljan cirka 5 minuter. Hacka kycklingfilén i små bitar.

3

Kör valnötterna i en mixer. Sila ner saffransbuljongen i nöthacket. Tillsätt koriander, spiskummin, paprikapulver, vitlök och mixa ihop.

4

Lägg valnötsröran i en skål. Blanda i löken och kycklingen. Smaka av med salt och peppar. Servera på baguetteskivorna. Garnera med koriander.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top