Du behöver
- 1,5 dl hönsbuljongtärningar het hönsbuljong från tärning
- 0,5 st gul lök
- 1 st grillad kyckligfilé
- 80 g valnötskärnor 1 påse
- 0,5 tsk koriander malen
- 0,5 tsk spiskummin malen
- 1 tsk paprikapulver mild
- 2 st vitlöksklyftor pressade
- salt & peppar efter smak
- 4 st baguetteskivor
- koriander strimlade korianderblad
- 0,25 krm saffran eller 5–6 saffranstrådar
Gör så här
Lägg saffranet i en liten skål. Häll på den heta buljongen och rör om. Låt stå cirka 10 minuter.
Skala och hacka löken fint. Mjukfräs den i oljan cirka 5 minuter. Hacka kycklingfilén i små bitar.
Kör valnötterna i en mixer. Sila ner saffransbuljongen i nöthacket. Tillsätt koriander, spiskummin, paprikapulver, vitlök och mixa ihop.
Lägg valnötsröran i en skål. Blanda i löken och kycklingen. Smaka av med salt och peppar. Servera på baguetteskivorna. Garnera med koriander.