Du behöver
- 200 g chèvreost utan kanter
- 1 dl crème fraîche
- 2 st rödlökar
- 0.5 msk smör
- 0.5 msk olivolja
- 2 msk råsocker
- 1 msk balsamvinäger
- 1 st pizzadeg rulle kyld
- 50 g pinjenötter
- rucola några nävar
- flingsalt svartpeppar
Gör så här
1
1 Värm ugnen till 200 grader.
2
2 Mixa eller mosa samman chèvre och crème fraîche. Rulla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper och bred över ostblandningen. Grädda pizzan i 10 minuter.
3
3 Skala under tiden rödlökarna, halvera dem och skiva dem i 1/2 centimeter breda skivor. Fräs skivorna mjuka och glansiga i smör och olja, cirka 5–10 minuter. Häll på socker och balsamvinäger och låt koka in helt tills löken är karamelliserad och doftar gott.
4
4 Ta ut pizzan ur ugnen, fördela löken och strö över pinjenötterna och grädda i ytterligare 5 minuter.
5
5 Strö över rucolan, lite fling-salt och nymalen svartpeppar innan servering.