Spagetti med tomat och blåmusslor

Du behöver 1 st blåmusslor 1 nät, (ca 1 kg) 1 st lök hackad 3 st vitlöksklyftor hackade 0.5 st röd chili finhackad 3 msk...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st blåmusslor 1 nät, (ca 1 kg)
  • 1 st lök hackad
  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • 0.5 st röd chili finhackad
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin torrt
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 tsk oregano
  • 0.5 tsk strösocker
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 300 g spagetti
  • oregano ev färsk

Gör så här

1
Skölj musslorna noga i kallt vatten. Kassera musslor som är trasiga

2
eller öppna och som inte sluter sig när du knackar på dem.

3
Fräs lök, vitlök och chili i oljan i en stor kastrull ett par minuter utan att de tar färg. Höj värmen och lägg i musslorna, häll på vinet och lägg på lock. Koka i 3–4 minuter så att musslorna öppnar sig ordentligt. Lyft upp musslorna med hålslev och lägg på ett fat.

4
Häll tomaterna i musselbuljongen tillsammans med oregano. Koka ihop såsen på medelvärme i 15 minuter. Koka under tiden spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Smaka av såsen med socker, salt och svartpeppar, rör i en klick smör.

5
Värm musslorna i såsen och blanda allt med pastan. Klipp över lite färsk oregano om du vill.

Annons
Scroll to Top