Indisk kycklinggryta med raita

Du behöver 400 g kycklingkött strimlat 2 msk matolja 1 st tikka masala (ca 4 dl) kokosmjölk ca 1 dl vatten ev 1 st lime...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kycklingkött strimlat
  • 2 msk matolja
  • 1 st tikka masala (ca 4 dl)
  • kokosmjölk ca 1 dl
  • vatten ev
  • 1 st lime saft och rivet skal
  • 0.5 st gurka
  • 2 tsk salt
  • 2 dl turkisk yoghurt

Gör så här

1
Bryn kycklingstrimlorna hastigt i matoljan. Lägg över på en tallrik.

2
Värm såsen i en rymlig kastrull. Rör ner kokosmjölk och tillsätt lite vatten om såsen känns för tjock. Koka upp. Smaka av med limesaft och -skal och salt. Lägg i kycklingköttet, koka upp och sjud tills köttet är genomkokt.

3
Skala gurkan och riv den grovt. Strö på salt och låt gurkan safta av sig 5 minuter. Krama ur gurkrivet och blanda ner i yoghurten. Servera grytan med ris och raita.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 515
Fett 20 g
Kolhydrater 53 g
Fibrer 3 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top