Du behöver
- 4 prt ris
- 300 g chorizo
- 1 st paprika gul
- 4 st salladslökar
- 1 st ingefära tumstor bit
- 0.5 st röd chili
- 1 st citrongräs
- 2 dl ajvar mild
- 1 st kokosmjölk
- 1 st kruka basilika
Gör så här
1
Sätt igång riskoket. Skär korven i slantar. Kärna ur paprikan och skär den i bitar.
2
Skiva det vita på salladslökarna och fräs allt tillsammans i en skvätt olja tills det får lite färg. Skala och finhacka ingefäran. Finhacka chilin.
3
Dela citrongräset på längden och banka sönder den träiga roten. Tillsätt allt till korvblandningen tillsammans med ajvar och kokosmjölk.
4
Låt koka ihop i några minuter. Strimla basilikan och det gröna på salladslöken och rör ned innan grytan serveras tillsammans med riset.
En variant av familjeklassikern korv stroganoff med het chorizo, chili, citrongräs och kokosmjölk. Välj stark ajvar för ännu mer hetta.