Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 100 g smör eller margarin
- 1 msk kallt vatten
- 1 st burk champinjoner liten, cirka 200 g
- champinjoner
- 1 st purjolök skivad
- 1 msk idealmjöl
- 3 dl grädde
- 1 st kyckling i bitar
- 1 msk chilisås
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 200 g gratängost riven
Gör så här
1
Blanda mjöl, smör och vatten till en pajdeg. Låt vila i kylskåp cirka 30 minuter.
2
Stek under tiden champinjoner och purjolök lätt i en stekpanna. Rör ned mjölet i grädden och blanda med chilisås, salt, peppar och kyckling.
3
Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut pajdegen i en form och förgrädda 10–15 minuter tills den får lite färg.
4
Lägg fyllningen i pajformen, strö över den rivna osten och grädda i 20–25 minuter. Servera pajen med en god sallad.
Det här är ett läsarrecept, provlagat av Icakuriren.
Så här tyckte Malin Ottosson på matredaktionen om receptet: “Praktiskt med färdiggrillad kyckling som ger smak till pajen. Det här blir god bjudmat eller varför inte ta med pajen som picknickmat? Jag skulle hellre välja färska champinjoner i stället för dem på burk.”