Läsar-recept

Kycklingpaj med purjolök

Du behöver 3 dl vetemjöl 100 g smör eller margarin 1 msk kallt vatten 1 st burk champinjoner liten, cirka 200 g champinjoner 1 st...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 msk kallt vatten
  • 1 st burk champinjoner liten, cirka 200 g
  • champinjoner
  • 1 st purjolök skivad
  • 1 msk idealmjöl
  • 3 dl grädde
  • 1 st kyckling i bitar
  • 1 msk chilisås
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 200 g gratängost riven

Gör så här

1
Blanda mjöl, smör och vatten till en pajdeg. Låt vila i kylskåp cirka 30 minuter.

2
Stek under tiden champinjoner och purjolök lätt i en stekpanna. Rör ned mjölet i grädden och blanda med chilisås, salt, peppar och kyckling.

3
Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut pajdegen i en form och förgrädda 10–15 minuter tills den får lite färg.

4
Lägg fyllningen i pajformen, strö över den rivna osten och grädda i 20–25 minuter. Servera pajen med en god sallad.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept, provlagat av Icakuriren.
Så här tyckte Malin Ottosson på matredaktionen om receptet: “Praktiskt med färdiggrillad kyckling som ger smak till pajen. Det här blir god bjudmat eller varför inte ta med pajen som picknickmat? Jag skulle hellre välja färska champinjoner i stället för dem på burk.”

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top