Du behöver
- 8 st Lasagneplattor
- 300 g Spenat
- 200 g Ost
- 1 st Lök gul
- 1 st Vitlöksklyfta
- 0.5 st Purjolök
- 0 st 1 bit rotselleri
- 1 st Morot
- 2 st stjälkat selleri
- 1 msk Olivolja
- 500 g Krossade tomater 1 pkt (500g)
- 1 msk Tomatpuré
- 2 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
- 5 dl Vatten
- 1/2 kruka färsk basilika
- 15 st Oliver svarta utan kärna
- 1 dl Tärnad fetaost
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225°.
2
Lägg den tinade spenaten i en sil så att den får rinna av.
3
Skala och hacka lök och vitlök. Skiva purjolöken.
4
Skala och skär rotselleri och morot i bitar.
5
Skölj och skiva stjälksellerin.
6
Fräs lök, purjolök, vitlök, morot och selleri i oljan.
7
Blanda ner tomater, tomatpuré, grönsaksfond och vatten. Låt puttra utan lock till en simmig röra i ca 25 minuter.
8
Smaka av med salt, peppar och färsk strimlad basilika.
9
Varva i en ugnssäker form lasagneplattorna med grönsaksröra, riven ost, fetaost, oliver och spenat.
10
Låt det översta lagret bestå av grönsaksröra och riven ost.
11
Gratinera i ca 30–45 minuter.
12
Servera gärna med en tomatsallad smaksatt med basilika, olivolja och vit balsamicovinäger.