Du behöver
- 2 dl quinoa (okokt)
- 1 buljongtärning
- 300 g färsk grönkål
- 2 rödlökar
- 1 msk olja
- salt
- svartpeppar
- 4 ägg
- 3 dl sojamjölk
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2
2. Koka quinoan i buljong enligt anvisningar på paketet. Låt den rinna av ordentligt.
3
3. Förväll kålen, låt den koka max en minut, häll av vattnet och låt rinna av. Hacka löken. Fräs lök och kål i olja i några minuter. Salta och peppra.
4
4. Vispa ihop ägg och mjölk. Rör ihop med kålen. Täck botten på en springform med quinoan. Häll på äggstanningen.
5
5. Grädda i ugnen cirka 30 minuter eller tills ytan har fått fin färg och äggstanningen blivit fast.
Quinoa är ett litet frö som innehåller mängder med bra protein, omega 3, mineraler och vitaminer!
176 KCAL PER PORTION
9 g protein, 7 g fett, 20 g kolhydrater