Quiche med grönkål

Du behöver 2 dl quinoa (okokt) 1 buljongtärning 300 g färsk grönkål 2 rödlökar 1 msk olja salt svartpeppar 4 ägg 3 dl sojamjölk Gör...


8 portioner

Du behöver

  • 2 dl quinoa (okokt)
  • 1 buljongtärning
  • 300 g färsk grönkål
  • 2 rödlökar
  • 1 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 ägg
  • 3 dl sojamjölk

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2
2. Koka quinoan i buljong enligt anvisningar på paketet. Låt den rinna av ordentligt.

3
3. Förväll kålen, låt den koka max en minut, häll av vattnet och låt rinna av. Hacka löken. Fräs lök och kål i olja i några minuter. Salta och peppra.

4
4. Vispa ihop ägg och mjölk. Rör ihop med kålen. Täck botten på en springform med quinoan. Häll på äggstanningen.

5
5. Grädda i ugnen cirka 30 minuter eller tills ytan har fått fin färg och äggstanningen blivit fast.


Kommentar:
Quinoa är ett litet frö som innehåller mängder med bra protein, omega 3, mineraler och vitaminer!

176 KCAL PER PORTION
9 g protein, 7 g fett, 20 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top