Tagliata – Grillad oxfilésallad

Du behöver 500 g nötkött t ex flankstek oxfilé eller olivolja salt och peppar 1 st ark alfolie grönsaker 1 st aubergine 2 st squash...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g nötkött t ex flankstek
  • oxfilé eller
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 1 st ark alfolie
  • grönsaker
  • 1 st aubergine
  • 2 st squash gärna grön och gul
  • 2 st paprikor röda
  • 2 st lökar små röda
  • olivolja till pensling
  • 1 st påse rucola (ca 75 g)
  • 1 msk jungfruolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Parmesan flagad
  • balsamvinäger
  • 1 st baguette grillad

Gör så här

1
Pensla köttet med oljan. Krydda det med salt och peppar.

2
Grilla köttet långsamt runtom så att det får vacker färg (skär ett litet snitt i kanten för att se om köttet är rött, rosa eller genomstekt). Tiden beror förstås på typ av kött och tjockleken på köttbiten.

3
Ta upp köttet på en skärbräda när det är som du vill ha det. Täck med en ark alfolie och låt vila cirka 20 minuter. Det blir då lättare att skära i fina skivor.

4
Ansa och skär aubergine och squash i skivor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.

5
Dela, skala och skär löken i klyftor. Pensla grönsakerna med oljan och grilla dem cirka

6
3 minuter på varje sida. Salta och peppra.

7
Skär köttet i tunna skivor.

8
Varva grönsaker, kött och rucola på ett fat. Ringla över jungfruoljan. Salta och toppa med flagad parmesan. Servera med balsamvinäger och grillad baguette.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top