Du behöver
- 4.5 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 500 g turkisk yoghurt eller rysk yoghurt
- 1.5 dl vetemjöl
- 2 st bakplåtspapper
Gör så här
1
Blanda mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt yoghurten och blanda snabbt till en smidig deg. Du kan göra degen för hand eller i matberedare.
2
Utbakning
3
Ta upp degen på välmjölat bakbord, dela i två delar och vänd varje del i rikligt med mjöl. Arbeta med en bit deg i taget.
4
Mjöla 1 ark bakplåtspapper väl. Lägg på en bit deg och tryck ut med mjölade fingrar eller kavla ut till en botten, cirka 30 centimeter i diameter. (Borsta bort överflödigt mjöl från papperet och klipp till det så att papperet blir lite mindre än pizzastenen eller plåten)
5
Baka ut den andra degbiten på nästa bakplåtspapper på samma sätt.