Frasig ugnspotatis med aioli

Du behöver 800 g potatis stora, fasta 1 msk olivolja flingsalt paprikapulver 1 st äggula 1 tsk rödvinsvinäger 2 tsk citronsaft 1 tsk dijonsenap 1...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g potatis stora, fasta
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • paprikapulver
  • 1 st äggula
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 st vitlök riven
  • 1.5 dl matolja neutral
  • 0.5 dl olivolja mild
  • salt

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär potatisen i munsbitar. Skölj och torka av den, lägg i ugnsform och ringla över olivolja och strö över fling-salt och lite paprikapulver. Rosta potatisen i ugnen i cirka 40 minuter eller tills den är mjuk och har fått fin färg.

2
Stavmixa äggula, vinäger, citronsaft, dijonsenap och vitlök i en kanna, tillsätt oljorna under mixning och smaka av med salt. Den som vill ökar mängden vitlök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top