Vitlöksgrillad kycklinglårfilé

Du behöver 8 st kycklinglårfilé 4 st vitlöksklyftor (blanda med olja och hackad persilja) 2 st bifftomat 2 st tomater gula eller oranga 4 st...

Tillagningstid: 15 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 8 st kycklinglårfilé
  • 4 st vitlöksklyftor (blanda med olja och hackad persilja)
  • 2 st bifftomat
  • 2 st tomater gula eller oranga
  • 4 st salladslökar
  • 2 msk pumpafrön rostade
  • 2 msk solrosfrön rostade
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk dragon skuren och persilja
  • parmesanost Hyvlad, som garnityr

Gör så här

Se till att tända grillen i tid så att glöden hinner bli bra. Kolen ska vara lite grå med ett rött glödande inre. Lägg gärna kolet på ena sidan av grillen och till denna rätt använd helst en klotgrill eller en annan grill med lock. Salta och peppra låren och grilla först på den delen som har kol. Vänd när de har fått lite fin färg och lägg sedan på sidan utan kol, lägg på vitlökshacket och lägg på locket. Grilla tills de har nått en temperatur på 75-80°. Skiva och grilla bifftomaterna på hög värme och dela och grilla oranga tomaterna. Skär ner i mindre bitar och blanda med salladslök, frön och dressing. Salta och peppra. Toppa med örter och ost. Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top