Du behöver
- 2 st gula lökar
- 3 st morötter
- 4 st potatis vältvättade
- olja till stekning
- 2 msk garam masala
- 5 dl kokosmjölk krämig
- 1 st kanelstång
- 1 bitar ingefära (ca 2 cm)
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 1 st burk kikärter (400 g) sköljda och avrunna
- 1 st aubergine
- 2 st paprikor
- 4 msk russin gärna gula
- 1 kruka koriander
- bröd ris eller couscous till servering
Gör så här
1
Skala och strimla löken. Skala och skär morötterna i bitar. Skala (eventuellt) och skär potatisen i klyftor.
2
Fräs löken i oljan i en gryta, cirka 5 minuter, utan att den tar färg. Blanda i garam masala och fräs cirka 1/2 minut. Blanda i kokosmjölken. Lägg i kanelstången, ingefäran, vitlöken, potatisen och morötterna, koka på medelvärme cirka 15 minuter. Blanda i kikärterna och koka cirka 10 minuter.
3
Ansa och skär auberginen i små tärningar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
4
Fräs aubergine och paprika var för sig i olja, och blanda dem ner i grytan. Sjud cirka 10 minuter. Blanda i russin och koka cirka 5 minuter. Smaka av grytan med mera masala om det behövs.
5
Toppa med koriander. Servera med gott bröd, ris eller couscous.