Du behöver
- 4 prt spaghetti (ca 400 g)
- 2 pkt mozzarella gärna minimozzarella
- 300 g cocktailtomater
- olivolja till stekning och till pastan
- 0.5 msk socker
- 1.5 krm salt
- 1 st citron saften och det yttersta finrivna skalet
- 2 st förp babyspenat
- 1 dl parmesanost flagad
- svartpeppar nymalen
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
2
Dela minimozzarellan eller skär vanlig mozzarellaost i tärningar. Dela tomaterna. Fräs dem i oljan 3–5 minuter. Krydda med socker och salt och fräs cirka 1 minut. Tillsätt citronsaften och fräs cirka 1/2 minut.
3
Häll tillbaka pastan i kastrullen, ringla över lite olivolja, blanda i spenaten och rör om tills spenaten mjuknar. Blanda försiktigt ner tomaterna. Blanda i mozzarellaosten. Fördela pastan i serveringsskålar. Toppa med parmesan och citronskal. Peppra.