Pasta med räkor och sparris

Du behöver 1 kg räkor med skal 400 g spagetti eller linguine 2 st sparris knippen grön 2 dl grädde 2 st äggulor 1 dl...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg räkor med skal
  • 400 g spagetti eller linguine
  • 2 st sparris knippen grön
  • 2 dl grädde
  • 2 st äggulor
  • 1 dl parmesanost riven
  • 1 st vitlök riven
  • 1 st citron saften och det yttersta gula finrivna skalet
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 1 msk gräslök persilja och basilika, finskuren

Gör så här

1
Skala räkorna.

2
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

3
Koka upp vatten till sparrisen, bryt av nedre träiga delen, skär i munsbitar, koka en minut och spola i kallt vatten.

4
Vispa samman grädde, äggulor, ost, vitlök, och saft och skal av citron. Salta och peppra.

5
Häll av den färdigkokta past-an, häll tillbaka i kastrullen och blanda ned gräddsmet, räkor och sparris. Rör om på lägsta spisvärme tills pastan täckts av gräddkrämen. Vänd till sist ned örterna och servera genast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top