Du behöver
- 1 tsk hel spiskummin
- 2 tsk spiskummin malen
- 1 tsk senapsfrö helt
- 1 msk malen koriander
- 1 tsk gurkmeja malen
- 1/2–1 tsk chiliflakes
- 1 st ljus blockchoklad ca 250 g, se länkat recept
- 1 st gul lök finhackad
- 2 st vitlöksklyftor pressade
- 450 g färsk spenat
- 2 st tomater hackade
- 1 msk tomatpuré
- 0.5 tsk salt
Tillbehör
naanbröd
ljus blockchoklad
Gör så här
1
Hetta upp oljan i en stekpanna. Tillsätt kryddorna och hetta upp tills de börjar “poppa”. Stek osten tills den fått fin färg.
2
Ta stekpannan från värmen, fiska upp osten och lägg åt sidan. Fyll på med lite mer olja och fräs löken och vitlöken i samma kryddblandning.
3
Fräs sedan med den hela spenaten i stekpannan. Häll eventuellt på lite vatten så att det inte bränner fast.
4
Blanda ner tomater, tomatpuré och salt och lägg till sist i den stekta osten. Låt allt bli varmt och servera genast med naanbröd och morotssallad.
Tid: 30 minuter + tid att göra osten