Granatdip med renkött

Du behöver 1 granatäpple 3 dl medelhavsyoghurt eller liknande 3/4 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar 1–2 msk nyriven pepparrot 6–8 skivor rökt renstek 1/2...

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 granatäpple
  • 3 dl medelhavsyoghurt eller liknande
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1–2 msk nyriven pepparrot
  • 6–8 skivor rökt renstek
  • 1/2 dl finskuren gräslök
  • tunnbröds- eller knäckebitar

Gör så här

1
Halvera granatäpplet på tjockaste stället och bryt loss kärnorna.

2
Blanda yoghurt i skål med salt, peppar och pepparrot. Strimla rensteken och vänd i den. Blanda ner granatkärnor och gräslök precis före servering.

3
Servera med bitar av hårt tunnbröd eller liknande att doppa i såsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top