Du behöver
- 100 g Parmesan riven
- 2 dl crème fraîche
- salt och peppar
- 700 g rostas i bit
- 500 g grön sparris
- olivolja
- salt
- 1 kruka romansallad
- 1 st grönsallad huvud
- 1 st persilja knippe
- 1 msk olivolja
- 1 st lime saften från
- 1 tsk rosépeppar krossad
- flingsalt
Gör så här
1
Blanda parmesan och creme fraiche, smaka av med salt och peppar.
2
Grilla rostasfilén över indirekt värme (under lock) i cirka
3
25 minuter.
4
Har du inte möjlighet till indirekt grillning kan du ge köttet färg på grillen och steka det klart i ugnen i 175 grader. Använd gärna en stektermometer, grilla till en innertemperatur av 58 grader för rosa. Låt köttet vila 10 minuter innan det skärs upp.
5
Skala sparrisen. Vänd den i lite olivolja och salta. Grilla den mjuk i cirka 5 minuter.
6
Skölj och skär salladen i bitar. Grovhacka persiljan. Vänd allt i olivolja (även sparrisen), limesaft och rosépeppar. Strö lite flingsalt över.