Vårgryta med kyckling

Du behöver 600 g kycklingfilé Kronfågel matfett till stekning salt och peppar 2 st rödlökar små tunt klyftade 2 dl vin torrt 2 dl äppeljuice...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé Kronfågel
  • matfett till stekning
  • salt och peppar
  • 2 st rödlökar små tunt klyftade
  • 2 dl vin torrt
  • 2 dl äppeljuice drickfärdig
  • 1 st buljongtärning eller motsvarande i fond
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g sugar snap peas
  • 10 st morötter små, späda
  • 1 st rädisor litet knippe
  • maizena snabbredning

Garnering

5 cm gurka
hackad gräslök

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i medaljonger, ca 2 cm tjocka skivor tvärs över på bredden. Banka till dem lätt. Bryn dem runt om i panna tillsammans med löken. Krydda med salt och peppar.

2
Tillsätt vin, äppeljuice, buljong, vatten och grädde. Låt puttra samman ca 10 min under lock.

3
Ansa grönsakerna. Lägg i morötterna först sedan som får puttra i några minuter sedan resterande grönsaker bara i någon minut så att grönsakerna fortfarande behåller sin spänstighet. Red eventuellt med snabbredning. Garnera med tunt skivad gurka och strö över hackad gräslök.

4
Servera med ris eller kokt potatis. Tips! Man kan alltid förvälla grönsakerna var för sig innan och tillsätta grytan vid serveringstillfället.

5
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top