Du behöver
- 600 g kycklingfilé Kronfågel
- matfett till stekning
- salt och peppar
- 2 st rödlökar små tunt klyftade
- 2 dl vin torrt
- 2 dl äppeljuice drickfärdig
- 1 st buljongtärning eller motsvarande i fond
- 2 dl vispgrädde
- 100 g sugar snap peas
- 10 st morötter små, späda
- 1 st rädisor litet knippe
- maizena snabbredning
Garnering
5 cm gurka
hackad gräslök
Gör så här
1
Skär kycklingfiléerna i medaljonger, ca 2 cm tjocka skivor tvärs över på bredden. Banka till dem lätt. Bryn dem runt om i panna tillsammans med löken. Krydda med salt och peppar.
2
Tillsätt vin, äppeljuice, buljong, vatten och grädde. Låt puttra samman ca 10 min under lock.
3
Ansa grönsakerna. Lägg i morötterna först sedan som får puttra i några minuter sedan resterande grönsaker bara i någon minut så att grönsakerna fortfarande behåller sin spänstighet. Red eventuellt med snabbredning. Garnera med tunt skivad gurka och strö över hackad gräslök.
4
Servera med ris eller kokt potatis. Tips! Man kan alltid förvälla grönsakerna var för sig innan och tillsätta grytan vid serveringstillfället.
5
Smaklig måltid!