Solrosfrö paté

Du behöver 6 dl solrosfrö – (blötlagda 6-8 timmar och groddade 24 timmar) 1 dl vatten 1 dl citronjuice 1 msk sjögräs pulver – som...


0 portioner

Du behöver

  • 6 dl solrosfrö – (blötlagda 6-8 timmar och groddade 24 timmar)
  • 1 dl vatten
  • 1 dl citronjuice
  • 1 msk sjögräs pulver – som tång, dulse eller nori (Det går bra med Nama Shoyu eller Tamari också)
  • 2 dl finskuren selleri
  • 1 dl hackad lök

Gör så här

1
Blanda solrosfröna, vatten, citronjuice och sjögräspulver i en matberedare tills det blir en jämn och krämig konsistens.

2
Tillsätt selleri och hackad lök.


Kommentar:
Kan användas som fyllning i paprika eller som sallad

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top