Pasta med kyckling och örtpesto

Du behöver 0.5 dl solrosfrön 1 kruka basilika blad och späda stjälkar 0.5 kruka oregano blad och späda stjälkar 1 st vitlöksklyfta liten 1 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl solrosfrön
  • 1 kruka basilika blad och späda stjälkar
  • 0.5 kruka oregano blad och späda stjälkar
  • 1 st vitlöksklyfta liten
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl parmesanost grovt riven
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 300 g pasta valfri
  • 350 g kycklingfilé strimlad, ca 2-3 stycken
  • olivolja till stekning
  • parmesanost till servering

Gör så här

1
1 Rosta solrosfröna i torr, het panna så de får lite färg.

2
2 Lägg frön, örter, vitlök och olivolja i en skål eller kanna. Stavmixa till en pesto. Rör i parmesan och smaka av med salt och peppar.

3
3 Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

4
4 Stek kycklingbitarna i ett par minuter i het panna med olivolja, salta och peppra. Blanda pasta, pesto och kyckling. Servera med lite extra parmesan.

5
Tips Peston går att göra på enbart basilika eller så kan du byta oreganon mot persilja.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 671, Fett 31 g, Kolhydrater 51 g, Fibrer 3 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top