Pekingkyckling med tillbehör

Du behöver Du behöver 1 st kyckling färdiggrillad 1 st gurka 5.5 st salladslökar 1.5 st paprikor långsmala röda pannkakor 300 g vetemjöl (5 dl)...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

Du behöver

1 st kyckling färdiggrillad
1 st gurka
5.5 st salladslökar
1.5 st paprikor långsmala röda
pannkakor
300 g vetemjöl (5 dl)
2.5 dl kokande vatten
1 msk kallt vatten
mjöl till utbakning
0.5 dl sesamolja att pensla med
hoisinsås eller soja att servera till

Gör så här

1
Lossa och strimla kycklingköttet. Skölj och strimla gurka, salladslök och urtagen paprika.

2
Sikta mjölet. Slå på kokande vatten och blanda om med gaffel. Rör i kallvattnet. Knåda samman till deg och arbeta den slät ett par minuter på mjölad bänk. Låt vila under handduk 15 minuter.

3
Knåda degen slät igen och dela i 16 lika delar. Trilla varje del till bulle och platta ut till rundlar, cirka 5 centimeter i diameter.

4
Pensla hälften av rundlarna med olja på ena sidan. Lägg varje penslad rundel med oljesidan mot en openslad och kavla till pannkakor, cirka 15 centimeter tvärsöver.

5
Grädda en dubbelpannkaka åt gången i het, torr stekpanna 1–2 minuter på varje sida. När den blir brunprickig är den färdig. Sära över- och undersida på den heta pannkakan till två och stapla under handduk, annars torkar de. Torka ur pannan med kökspapper mellan gräddningarna. Pannkakorna blir fort torra, så svep dem i handduk och servera omgående.

6
Servera strimlor av kyckling, gurka, salladslök och paprika att rulla in i pannkaka, doppa i såsen.


Kommentar:
Pekinganka är en traditionell kinesisk rätt som tar ett dygn att laga. Det här är en förenklad variant med färdiggrillad kyckling.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top