Indisk renskav i pitabröd

Du behöver 1 bitar purjolök (ca 20 cm) 1 st zucchini gul 1 msk rapsolja 1 pkt renskav (240 g) 1 msk smör 0.5 tsk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 bitar purjolök (ca 20 cm)
  • 1 st zucchini gul
  • 1 msk rapsolja
  • 1 pkt renskav (240 g)
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk garam masala
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl vatten

Till servering

8 st körsbärstomater
4 st pitabröd
salladsblad gärna krispsallad
matyoghurt

Gör så här

1
1 Ansa och skiva purjon. Halvera zucchinin på längden och skiva den tunt.

2
2 Fräs grönsakerna i oljan i en panna tills de har fått färg. Lägg åt sidan.

3
3 Fräs renskaven i smöret på hög värme tills vätskan kokat bort. Tillsätt grönsaker, garam masala, tomatpuré och salt. Häll på vatten och låt puttra ihop hastigt under omrörning.

4
4 Dra pannan åt sidan. Halvera tomaterna. Servera skaven i pitabröd med tillbehören.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 478, Fett 21 g, Kolhydrater 43 g, Fibrer 4 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top