Smörgåstårta på vegovis

Du behöver 2 1/2 dl kokta färska bönor (eller frysta), gärna bondbönor eller edamame 1 knippe salladslök 1 morot 1 vitlöksklyfta 4 dl lätt crème...


8 portioner

Du behöver

  • 2 1/2 dl kokta färska bönor (eller frysta), gärna bondbönor eller edamame
  • 1 knippe salladslök
  • 1 morot
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • 1 tub vegetarisk pastej
  • salt, svartpeppar
  • 1 knippe färska rödbetor eller 1 burk hela aptitrödbetor
  • grovsalt
  • 1/2 dl saltgurka
  • 20 valnötter
  • ca 17 skivor bröd, hälften grovt och hälften t ex solrosbröd
  • 1 ask färskost light
  • 1 ask rucola
  • olivolja

Gör så här

1
1. Gör fyllning 1: Grovhacka 2 dl av de kokta bönorna. Blanda med strimlad salladslök, riven morot, vitlök, 2 dl crème fraiche och pastejen. Salta och peppra.

2

3
2. Gör fyllning 2: Sätt ugnen på 175 grader. Skölj betorna, men skala dem inte. Låt en bit av blasten sitta kvar. Strö grovt salt över rödbetorna och baka i ugn i 40 minuter eller tills betorna mjuknat. Låt svalna. Skiva rödbetorna och blanda med 2 dl crème fraiche, hackad saltgurka och 10–15 grovhackade valnötter.

4

5
3. Montera tårtan: Använd en springform utan botten för att få en rund tårta. Klipp eller skär bort brödkanterna. Täck botten av formen med bröd.

6

7
4. Bred på första lagret fyllning. Lägg på ett lager bröd till. Bred på andra lagret fyllning. Lägg på ett sista lager bröd. Bred på färskost, eventuellt utspädd med en matsked citron eller vatten, på toppen. Låt tårtan vila i kylen över natten eller ett par timmar före garnering.

8

9
5. Blanda resten av bönorna med lite olja. Skeda upp dem på mitten av tårtan, lägg på några hela valnötter. Dekorera med rucola.


Kommentar:
448 KCAL PER PORTION
E% 13 proc protein, 45 proc fett, 42 proc kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top