Omelettsnurra med hetta

Du behöver 6 ägg 1/2 dl vatten 300 g quornbitar 1 msk olja 1 msk sambal oelek 1 salladshuvud, t ex cosmopolitan, i bitar 2...


4 portioner

Du behöver

  • 6 ägg
  • 1/2 dl vatten
  • 300 g quornbitar
  • 1 msk olja
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 salladshuvud, t ex cosmopolitan, i bitar
  • 2 morötter, rivna
  • 8 små tomater, i halvor
  • 3 msk matlagningsyoghurt
  • 1 tsk citronsaft och rivet
  • skal från 1/2 citron
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
1. Vispa ägg och vatten ordentligt, gärna med elvisp. Stek tunna och stora omeletter. Låt svalna.

2

3
2. Fräs quornbitar i olja. Rör ner sambal när de nästan är färdigstekta.

4

5
3. Fördela sallad, morot, quorn och tomater på omeletten.

6

7
4. Blanda yoghurt, citron, salt och peppar. Klicka yoghurtsåsen över grönsaker och quornbitar. Rulla ihop till en behändig snurra, vira ev in i plastfolie.


Kommentar:
257 KCAL PER PORTION
E% 33 procent protein, 50 procent fett, 17 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top