Du behöver
- 6 ägg
- 1/2 dl vatten
- 300 g quornbitar
- 1 msk olja
- 1 msk sambal oelek
- 1 salladshuvud, t ex cosmopolitan, i bitar
- 2 morötter, rivna
- 8 små tomater, i halvor
- 3 msk matlagningsyoghurt
- 1 tsk citronsaft och rivet
- skal från 1/2 citron
- salt, svartpeppar
Gör så här
1
1. Vispa ägg och vatten ordentligt, gärna med elvisp. Stek tunna och stora omeletter. Låt svalna.
2
3
2. Fräs quornbitar i olja. Rör ner sambal när de nästan är färdigstekta.
4
5
3. Fördela sallad, morot, quorn och tomater på omeletten.
6
7
4. Blanda yoghurt, citron, salt och peppar. Klicka yoghurtsåsen över grönsaker och quornbitar. Rulla ihop till en behändig snurra, vira ev in i plastfolie.
257 KCAL PER PORTION
E% 33 procent protein, 50 procent fett, 17 procent kolhydrater