Du behöver
- 1 dl strösocker
- 0.5 dl salt
- 0.5 dl vatten
- 0.5 msk vitpeppar hel
- 1 st dill knippe finhackad
- 500 g strömmingsfilé
- dillkvistar
- hackad rödlök
- hovmästarsås
- rostat bröd
Gör så här
1
Dag 1:
2
Blanda socker, salt och vatten. Rör tills det börjar lösa sig.
3
Krossa vitpepparkornen grovt och finhacka dillen. Rör ner vitpeppar och dill i lagen. Dra skinnet av strömmingsfiléerna och lägg dem i lagen. Se till att lagen täcker fisken väl. Ställ kallt över natten.
4
Dag 2:
5
Ta upp strömmingen. Lägg upp den på ett fat och garnera med några dillkvistar.
6
Servera med hovmästarsås, rostat bröd och ett glas skummande öl.
20 minuters tillagningstid + tid för gravning.