Gravad strömming med dill och rödlök

Du behöver 1 dl strösocker 0.5 dl salt 0.5 dl vatten 0.5 msk vitpeppar hel 1 st dill knippe finhackad 500 g strömmingsfilé dillkvistar hackad...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl salt
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 msk vitpeppar hel
  • 1 st dill knippe finhackad
  • 500 g strömmingsfilé
  • dillkvistar
  • hackad rödlök
  • hovmästarsås
  • rostat bröd

Gör så här

1
Dag 1:

2
Blanda socker, salt och vatten. Rör tills det börjar lösa sig.

3
Krossa vitpepparkornen grovt och finhacka dillen. Rör ner vitpeppar och dill i lagen. Dra skinnet av strömmingsfiléerna och lägg dem i lagen. Se till att lagen täcker fisken väl. Ställ kallt över natten.

4
Dag 2:

5
Ta upp strömmingen. Lägg upp den på ett fat och garnera med några dillkvistar.

6
Servera med hovmästarsås, rostat bröd och ett glas skummande öl.


Kommentar:
20 minuters tillagningstid + tid för gravning.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top