Annas kassler på risbädd

Du behöver 0.5 tärning köttbuljong 1 dl hett vatten 2 dl crème fraîche 1 msk fransk senap 7 dl kokt ris 400 g kassler 1.5...

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 0.5 tärning köttbuljong
  • 1 dl hett vatten
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk fransk senap
  • 7 dl kokt ris
  • 400 g kassler
  • 1.5 dl riven ost

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader. Lös buljongen i vattnet. Blanda creme fraiche, senap och buljong. Täck botten på ett ugnssäkert fat med riset.

2
Skär kasslern i skivor och lägg ut dem ovanpå riset. Häll över creme fraicheblandningen. Strö riven ost över kasslerskivorna och gratinera högt upp i ugnen cirka 10 minuter tills osten smält och fått aningen färg, och allt är genomvarmt.

3
Servera med grönsallad och röd paprika.


Kommentar:
Läsarrecept av Anna Wibling.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top