Succéspett med kyckling

Du behöver 1 g kycklingfilé träspett ca 40 tunna Marinad: 1 dl olivolja 2 msk japansk soja 1 dl mango chutney 4 tsk chilikrydda 1...


40 portioner

Du behöver

  • 1 g kycklingfilé
  • träspett ca 40 tunna

Marinad:

1 dl olivolja
2 msk japansk soja
1 dl mango chutney
4 tsk chilikrydda
1 tsk pepparmix
2 krm hickory grillsås (Liquid Smoke)

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i centimeterbreda tvärgående strimlor. Dela dem sedan i tärningar. Trä upp kycklingbitarna på tunna träspett.

2
Vispa samman alla ingredienser till marinaden. Den blir ganska tjock. Pensla spetten omsorgsfullt och rikligt med marinaden och lägg spetten på varandra i till exempel en liten långpanna. Täck med plastfilm och låt stå några timmar. Spara marinaden som blir över till pensling.

3
Ta upp spetten och placera dem vid sidan av varandra på en plåt eller i en långpanna.

4
Placera plåten högt upp i ugn med grill och grilla 6-8 minuter eller tills spetten är helt färdigstekta. Ta ut plåten efter halva tiden, vänd spetten och pensla med mer marinad om så behövs. Kasta överbliven marinad.

5
Låt spetten kallna snabbt. Täck över och förvara spetten i kylskåp fram till serveringen.


Kommentar:
De här spetten ingår i en studentbuffé. För fler recept klicka på länkarna!
Dessa kycklingspett lagas helt färdiga 1-2 dagar i förväg. Den som vill kan förenkla och använda färdig marinad eller grillolja. Spetten serveras kalla.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top