Du behöver
- 1 g kycklingfilé
- träspett ca 40 tunna
Marinad:
1 dl olivolja
2 msk japansk soja
1 dl mango chutney
4 tsk chilikrydda
1 tsk pepparmix
2 krm hickory grillsås (Liquid Smoke)
Gör så här
1
Skär kycklingfiléerna i centimeterbreda tvärgående strimlor. Dela dem sedan i tärningar. Trä upp kycklingbitarna på tunna träspett.
2
Vispa samman alla ingredienser till marinaden. Den blir ganska tjock. Pensla spetten omsorgsfullt och rikligt med marinaden och lägg spetten på varandra i till exempel en liten långpanna. Täck med plastfilm och låt stå några timmar. Spara marinaden som blir över till pensling.
3
Ta upp spetten och placera dem vid sidan av varandra på en plåt eller i en långpanna.
4
Placera plåten högt upp i ugn med grill och grilla 6-8 minuter eller tills spetten är helt färdigstekta. Ta ut plåten efter halva tiden, vänd spetten och pensla med mer marinad om så behövs. Kasta överbliven marinad.
5
Låt spetten kallna snabbt. Täck över och förvara spetten i kylskåp fram till serveringen.
De här spetten ingår i en studentbuffé. För fler recept klicka på länkarna!
Dessa kycklingspett lagas helt färdiga 1-2 dagar i förväg. Den som vill kan förenkla och använda färdig marinad eller grillolja. Spetten serveras kalla.