Du behöver
- 500 g fiskfilé sej, kolja eller torsk
- 1 msk smör + 1 msk rapsolja
- 300 g champinjoner i fjärdedelar
- 2 dl vatten
- 1 msk fiskfond konc
- 1.5 dl vispgrädde
- 1 st citron saften och det rivna skalet
- 10 cm purjolök strimlad
- 2 tsk maizenaredning
- salt och peppar
- dill plockad
Till servering:
potatis kokt eller pressad
Gör så här
1
1. Skär fisken i bitar eller kuber. Stek dem gyllene i smör och olja, men inte färdigt, salta och peppra. Lägg upp dem på en tallrik.
2
2. Släng i en ny klick smör i pannan. Bryn champinjonerna, salta och peppra. Häll på 2 dl vatten, fond, grädde, citronsaft och purjo.
3
3. Koka ihop i 3–4 minuter. Lägg i fiskbitarna och låt sjuda klart i ett par minuter. Strö över citronskal och dill.
4
4 .Servera med kokt eller pressad potatis.
Näringsvärde:
Kcal 469
Fett 22 g
Kolhydrater 44 g
Fibrer 4 g