Fiskgryta med purjolök

Du behöver 500 g fiskfilé sej, kolja eller torsk 1 msk smör + 1 msk rapsolja 300 g champinjoner i fjärdedelar 2 dl vatten 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g fiskfilé sej, kolja eller torsk
  • 1 msk smör + 1 msk rapsolja
  • 300 g champinjoner i fjärdedelar
  • 2 dl vatten
  • 1 msk fiskfond konc
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 st citron saften och det rivna skalet
  • 10 cm purjolök strimlad
  • 2 tsk maizenaredning
  • salt och peppar
  • dill plockad

Till servering:

potatis kokt eller pressad

Gör så här

1
1. Skär fisken i bitar eller kuber. Stek dem gyllene i smör och olja, men inte färdigt, salta och peppra. Lägg upp dem på en tallrik.

2
2. Släng i en ny klick smör i pannan. Bryn champinjonerna, salta och peppra. Häll på 2 dl vatten, fond, grädde, citronsaft och purjo.

3
3. Koka ihop i 3–4 minuter. Lägg i fiskbitarna och låt sjuda klart i ett par minuter. Strö över citronskal och dill.

4
4 .Servera med kokt eller pressad potatis.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 469
Fett 22 g
Kolhydrater 44 g
Fibrer 4 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top