Baguetter med frasig yta

Du behöver 100 g jäst 10 dl vatten knappt ljummet 4 tsk salt 2 msk olivolja 2.5 l vetemjöl Gör så här 1 Vispa ut...

Tillagningstid: 60 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 100 g jäst
  • 10 dl vatten knappt ljummet
  • 4 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 2.5 l vetemjöl

Gör så här

1
Vispa ut jästen i vattnet. Tillsätt salt och olja. Arbeta ner så mycket mjöl att det blir en smidig deg. Knåda den länge, gärna 10–12 minuter för hand. Täck degen med duk och låt jäsa 30 minuter.

2
Tryck ner degen i bunken och låt den jäsa 30 minuter till. Knåda degen ordentligt på bakbordet. Dela den i 8 delar. Rulla ut längder och lägg dem på oljad plåt. Mjöla brödens ovansida och skär några snitt med en vass kniv. Låt allt jäsa under duk i 20 minuter.

3
Grädda bröden i 250 graders ugnsvärme cirka 15 minuter eller tills de fått färg. Spreja gärna med vatten under gräddningen. Låt bröden svalna utan duk så behåller de sin frasighet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top