Läsar-recept

Leenas finska gryta med fläsk- och nötkött

Du behöver 500 g nötstek skuret i rätt stora tärningar 300 g fläsksida skuret i rätt stora tärningar 2 st morötter skurna i rätt stora...


0 portioner

Du behöver

  • 500 g nötstek skuret i rätt stora tärningar
  • 300 g fläsksida skuret i rätt stora tärningar
  • 2 st morötter skurna i rätt stora bitar
  • 1.5 st gula lökar skurna i rätt stora bitar
  • 17.5 st kryddpepparkorn hela
  • 2 st lagerblad
  • 2.5 st buljongtärningar (kött eller grönsak)

Gör så här

1
Lägg nötköttet och fläskköttet i en ugnssäker gryta. Fläskköttet överst.

2
Tillsätt resten av ingredienserna. Fyll på med vatten så att det nätt och jämnt når över köttet.

3
Sätt in grytan utan lock i 250 graders ugnsvärme. Sänk direkt temperaturen till 200 grader. Låt det översta lagret av grytan få färg.

4
Vänd på bitarna och sänk temperaturen till 175 grader. Lägg på lock och låt grytan tillagas tills köttet är mört.

5
Avnjut den gärna tillsammans med finska piroger. Grovt bröd passar också bra.


Kommentar:
Tips! Det går att laga den här grytan på plattan också. Den får då kortare tillagningstid.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top