Ugnsbakad lax med örttäcke med mosad potatis

Du behöver laxfilé ca 200 g salt pepparmix 2 msk margarin (t ex Minilätta) 2 msk pressad saft av lime 1 tsk limeskal rivet 2...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • laxfilé ca 200 g
  • salt
  • pepparmix
  • 2 msk margarin (t ex Minilätta)
  • 2 msk pressad saft av lime
  • 1 tsk limeskal rivet
  • 2 msk Herbes de Provence
  • 2.5 msk ost t ex parmesanost

Tillbehör:

potatis grovt mosad
broccoli

Gör så här

1
Dela den färska laxen i två portionsbitar eller använd färdiga frysta tinade laxbitar. Ta bort skinnet och eventuella ben och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra.

2
Blanda samman margarin, limesaft och skal, örtkrydda och riven ost till en smidig smet. Bred den över laxskivorna.

3
Placera fisken mitt i ugnen, 175 grader, 12–15 minuter, tills den är färdig helt igenom.

4
Servera direkt med mosad potatis och kokt broccoli.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top