Falukorv på bladspenat

Du behöver falukorv ca 400 g mager 1 pkt bladspenat (ca 250 g) djupfryst och hel 1 st röd paprika Sås: 0.5 msk smör eller...


4 portioner

Du behöver

  • falukorv ca 400 g mager
  • 1 pkt bladspenat (ca 250 g) djupfryst och hel
  • 1 st röd paprika

Sås:

0.5 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 msk fransk senap
salt och svartpeppar
0.5 dl ost riven

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2
2. Dra av skinnet från korven och skär den i ungefär centimetertjocka skivor. Tina den djupfrysta spenaten i cirka 1/2 dl vatten i en låg vid panna.

3
3. Bred ut den tinade spenaten på ett smort ugnssäkert fat.

4
4. Lägg korvskivorna i rader på spenaten.

5
5. Smält matfettet och rör i mjölet. Späd med mjölken under vispning och låt såsen sjuda på svag värme under omrörning. Smaka av med fransk senap, salt och nymalen svartpeppar. Tillsätt och rör ner den rivna osten i såsen.

6
6. Häll nu såsen över korvskivorna på spenaten.

7
7. Gratinera i 275 graders ugnsvärme tills rätten fått färg. Kärna ur och skär paprikan i småsmå bitar. Strö paprikahacket över såsen på falukorvsskivorna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top