Laxpudding på mitt vis

Du behöver 2 pkt skivad kallrökt lax 9 st potatis medelstora av fast sort 2 st silverlök eller gula lökar 1 msk smör eller margarin...


4 portioner

Du behöver

  • 2 pkt skivad kallrökt lax
  • 9 st potatis medelstora av fast sort
  • 2 st silverlök eller gula lökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl hackad dill
  • 1 msk dragon eller 1-2 tsk torkad
  • 2.5 st timjan eller 1-2 krm torkad
  • salt
  • pepparmix
  • 2.5 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde
  • 2 msk fransk senap dijon
  • 2.5 msk riven ost

Gör så här

1
Skala och skiva potatisarna. De ska inte vara alltför tunna, 4-5 millimeter är lagom.

2
Skala, skiva och fräs löken mjuk i matfettet. Lägg löken i botten på en smord ugnssäker form.

3
Blanda dill, dragon och timjan.

4
Varva potatis, örtkryddor och laxskivor ovanpå löken. Salta försiktigt eftersom laxen ger sälta, men var generös med pepparmixen på varje potatislager. Avsluta med ett lager potatis.

5
Vispa samman grädde och senap. Häll försiktigt alltsammans över gratängen. Ruska formen en aning och strö över lite riven ost.

6
Grädda mitt i ugnen i 225 grader, 45-50 minuter tills potatisen är mjuk.

7
Servera med en klick crème fraiche med franska örter, sparris, bönor eller bara en sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top