Du behöver
- tagliatelle spaghetti eller annan pastasort
- 4 st lövbiff 350-400 g
- 1.5 msk margarin eller smör
- 2 st lökar hackade gula
- 2.5 msk vetemjöl
- 4.5 dl mjölk
- 1/2-1 tsk salt
- 2.5 msk dijonsenap osötad
- 0.5 dl syltlök
- 1.5 tsk rosépeppar krossad
- hackad persilja
Gör så här
1
1. Sätt vatten till pasta på kokning. Lägg sedan i pastan och beräkna koktiden enligt rekommendation på förpackningen.
2
2. Skär biffarna i strimlor och bryn dem lätt i lite matfett. Ta upp köttet så länge.
3
3. Fräs löken glansig i stekpanna. Pudra över mjöl och rör om.
4
4. Blanda i lite mjölk i taget, koka upp och sjud till lagom såskonsistens. Smaka av med salt och senap.
5
5. Rör i syltlök. Späd eventuellt med lite mera mjölk om det behövs. Blanda i det lätt brynta köttet.
6
6. Häll såsen över den kokta, avrunna pastan – eller sätt fram såsen för sig, strödd med krossad rosépeppar och persilja. Nu kan var och en själv ta för sig av såsen till pastan.