Pasta och lövbiffssås

Du behöver tagliatelle spaghetti eller annan pastasort 4 st lövbiff 350-400 g 1.5 msk margarin eller smör 2 st lökar hackade gula 2.5 msk vetemjöl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • tagliatelle spaghetti eller annan pastasort
  • 4 st lövbiff 350-400 g
  • 1.5 msk margarin eller smör
  • 2 st lökar hackade gula
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 4.5 dl mjölk
  • 1/2-1 tsk salt
  • 2.5 msk dijonsenap osötad
  • 0.5 dl syltlök
  • 1.5 tsk rosépeppar krossad
  • hackad persilja

Gör så här

1
1. Sätt vatten till pasta på kokning. Lägg sedan i pastan och beräkna koktiden enligt rekommendation på förpackningen.

2
2. Skär biffarna i strimlor och bryn dem lätt i lite matfett. Ta upp köttet så länge.

3
3. Fräs löken glansig i stekpanna. Pudra över mjöl och rör om.

4
4. Blanda i lite mjölk i taget, koka upp och sjud till lagom såskonsistens. Smaka av med salt och senap.

5
5. Rör i syltlök. Späd eventuellt med lite mera mjölk om det behövs. Blanda i det lätt brynta köttet.

6
6. Häll såsen över den kokta, avrunna pastan – eller sätt fram såsen för sig, strödd med krossad rosépeppar och persilja. Nu kan var och en själv ta för sig av såsen till pastan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top