Smörstekt sik med kantareller

Du behöver 4 st sik à 120 g salt peppar vetemjöl 2 msk smör 12 st kantareller gula 2 dl grädde Gör så här Salta...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st sik à 120 g
  • salt
  • peppar
  • vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 12 st kantareller gula
  • 2 dl grädde

Gör så här

Salta och peppra filéerna lätt. Vänd dem i vetemjöl och bryn dem i smöret ett par minuter på varje sida. Riv kantarellerna i mindre bitar och låt dem fräsa med en liten stund. Tillsätt grädde och låt puttra ett par minuter. Lyft upp filéerna ur pannan. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera siken tillsammans med kantarellerna och gräddsåsen samt kokt pressad potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top