Teriyakilax

Du behöver 300 g laxfilé salt 1 dl teriyakisås 3 msk olivolja 2 msk sesamfrön rostade 1 st endiver 1 st rättika 100 g haricots...


4 portioner

Du behöver

  • 300 g laxfilé
  • salt
  • 1 dl teriyakisås
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk sesamfrön rostade
  • 1 st endiver
  • 1 st rättika
  • 100 g haricots verts tinade

Tillbehör:

teriyakisås
wasabipasta

Gör så här

1
Ta bort skinnet från och bena ur laxfilén, salta den lätt. Skär den i tärningar. Lägg den i en skål eller en plastpåse och häll över teriyakisåsen. Ställ den att marinera i kylen i 6 timmar.

2
Rosta sesamfröna försiktigt i torr panna. Sära på endivbladen. Skala och riv rättikan. Arrangera sallad, rättika och bönor på tallrikarna. Ta upp laxen ur marinaden och klappa bitarna torra med hushållspapper. Hetta upp oljan i en panna och låt laxbitarna steka hastigt runtom, 30-45 sekunder. De ska vara råa inuti (om du går med på det). Ta upp dem och strö över sesamfrön. Fördela laxtärningarna på tallrikarna. Tryck ut en klutt wasabi vid sidan. Vi har garnerat med sjökorall från Sorundas spännande algavdelning. Ställ fram skålar med teriyakisås att doppa i.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top